Burun Kanadı Çökmesi
Burun Kanadı Çökmesi
Burun Kanadı ve Nazal Valv Bölgesi
Burun kanatları ve nazal septumun üst kısmı arasında kanlan nazal valv alanı burun içindeki kesit alanı en dar olan yeri olarak kabul edilir. Burun valvinin daralması, burun yan duvarının çökmesi sonucunda hastalarda normal ya da zorlu nefes alma esnasında ciddi burun tıkanıklıklarına neden olabilmektedir.
Nazal Valv Mekanizması
Nazal valv bölgeleri (iç ve dış nazal valv) Starling dirençleri (sert borulara takılı katlanabilir tüpler) gibi görev görebilir. Hava akış hızı arttıkça transmural basınç artar, bu da çökmeye ve hava akışında bir düşüşe neden olur. Bu, büyük hacimlerde ısıtılmamış ve nemsiz havanın alt solunum yollarına ulaşmasını önlemenin bir mekanizması olabilir. Edinilmiş veya doğuştan dış valv çökmesi olan kişilerde, bu mekanizma çok düşük bir transmüral basınç altında işlev görür ve burun solunumu ile erken çökme ve zorluklara yol açar.
Burun Kanadı Çökmesi Nedir?
Bazı burun tıkanıklığı nedenleri, rinoplasti teknikleriyle tedavi gerektirebilmektedir. Burun tıkanıklığının bir nedeni de burun kanadı çökmesidir. Burun kanadı çökmesi, burun yapısal daralması ve zayıf burun yan duvarlarının inhalasyon sırasında dinamik olarak çökmesi nedeniyle oluşur. Burun solunum yolundaki en dar kısmı olan burun kanatlarının alt iç kısmındaki darlık ve zayıflıktır.
Ayrıntılı bilgileri bulabileceğiniz link
www.muratenoz.com/2018/02/burun-kanadi-cokmesi-ve-tedavisi.html